Asta cred eu că înseamnă covid19. Ultima repetiție înainte de atacul final, privind planul de reducere a populației. Desigur că orice ființă cât de cât gânditoare se întreabă cât adevăr există în aceste ”teorii ale conspirației”. Eu nu spun că aceste teorii sunt adevărate sau false, eu spun că aceste teorii există. Și e firesc ca dacă ele există, să mă întreb cât sunt de adevărate. Din păcate nu avem destule informații veridice care să confirme sau să infirme valoare lor de adevăr. Fiecare le poate studia pentru sine dacă are curiozitatea. Și pentru a nu fi acuzat de livrarea de informații inexacte, iată câteva site-uri suficient de prestigioase și de acceptate la nivel international.

Și dacă întrebarea vizând valoarea de adevăr a acestor teorii nu are un răspuns evident, trecem mai departe la ce spun analiștii militari și economici. Fără doar și poate, China va depăși sau a depășit deja economic Statele Unite. Conform indexmundi.com, raportările anuale ale ultimilor 3 ani (2015, 2016, 2017, în rest nu avem statistici) privind PIB-ul celor două țări, arată cum China a depășit anual USA cu câteva mii de miliarde de dolari. În 2017 China raportează un GDP (PIB) de peste 23 mii miliarde USD, în timp ce USA un GDS de peste 19 mii de miliarde USD. Cu o populație cu un miliard mai mare decât Statele Unite, China se află în plin fuleu economic, pe când Statele Unite stagnează sau au o creștere economică inferioară amețitorului ritm economic chinezesc. Proiecțiile experților UE se mențin în același trend, preconizând ceea ce era de așteptat și anume că până în 2050, configurația economică a lumii se va schimba dramatic.

Ce se întâmplă din punct de vedere militar?

Cea mai performantă armată a lumii, care până nu demult era considerată de către experții militari ca fiind peste capacitatea întregii lumi la un loc, cea a Statelor Unite pierde teren in fața Rusiei? Nu neapărat acum, pentru că economia SUA e mult peste cea a Rusiei, însă tehnologic vorbind lucrurile nu stau foarte bine pentru Statele Unite. SUA își menține hegemonia incontestabilă la capitolul port-aviaonelor (adevărate unități militare indestructibile aflate pe marile și oceanele lumii) având 20 de astfel de orașe plutitoare, în timp ce Rusia are doar 1, însă clachează în fața eternului adversar la capitolul aviatic, Rusia având 751 de avioane de luptă, în timp ce SUA doar 457, conform site-ului armedforces.eu,  același site anunțând 20.050 de tancuri rusești vs 6393 americane și o capacitate nucleară aproximativ egală cu cea a SUA, dar dezvoltând cea mai mare bombă atomică a tuturor timpurilor, TSAR BOMBA de 50 de megatone.  Tehnologia aviatică a Rusiei, pare să fie destul de mult peste cea a SUA, numai dacă privim demonstrațiile MIG-ului 29.

Statele Unite se află așadar într-un impas inimaginabil după cel de-al doilea război mondial. Opțiunile sunt clare. Să piardă hegemonia militară și economică a lumii, sau să impiedice cumva China și Rusia să meargă mai departe. Pot SUA să oprească cele 2 țări rivale? Eu cred că da. Războiul dus de SUA ultimilor ani cu orientul mijlociu nu a consumat cine știe ce resurse umane sau de altă natură în afara celor economice. Și cum nu banii sunt problema uriașei mașini de război americane, cel puțin pentru moment armata și serviciile secrete ale SUA pot face orice.

Dacă virusul Covid-19 a fost ”lansat” de către Statele Unite, nu putem ști. Ce știm e ca virusul și-a făcut datoria, ucigând în primul rând economia statelor lumii, chiar dacă China nu pare prea intimidată și în mod surprinzător și-a revenit prima în urma pandemiei generale. Totuși să nu aplaudăm prea tare. Războiul biologic e cea mai sigură cale pentru un eventual agresor. Pentru cineva caruia nu-i place lumea asa cum e. Iar acum ramane de vazut daca economia si configuratia lumii post-pandemice îi va mulțumi pe cei care au pus la cale epidemia. Dacă nu, vor încerca ceva mai rău. Ceva mai dur, mai cumplit, mai brutal. Aproape ca-mi vine să mă rog ca această pandemie să-i mulțumească, întrucât n-am nicio îndoială că nu se vor lăsa.

Cât va dura pandemia?

Evident că suntem prea mici pentru a ști ce se urmărește și mai ales cât va dura. Băncile știu cel mai bine ce se va întâmpla dpdv economic in viitor, și dacă ele vorbesc despre o situație de criză de 9 luni, cel mai probabil o reintrare în ”normal” se va întâmpla spre sfârșitul anului. Cum va arăta acest ”normal” nu putem ști. Poate mai rezonabil și fără atâtea fițe sau poate că dimpotrivă cu și mai multe. Predicțiile în acest război neobișnui sunt greu de făcut.

Cred totuși că în câteva luni va apărea un vaccin care se va impune prin lege. Vom fi obligați să ne introducem în corp substanța salvatoare, iar cu aceasta, pandemia (sau măcar partea ei economică) să ia sfârșit. Să fim lăsați să ne întoarcem la muncă, fie și pe proprie răspundere.

Dl. Streinu Cercel, directorul institutului de boli infecțioase Matei Balș, ne spune cu subiect și predicat ce va urma: „Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (…) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele”

Deși specialiști din mai multe țări lucrează la un vaccin, iar China anunța triumfător încă de la jumătatea lunii februarie că vaccinul există și 108 voluntari vor fi testați, (conform Agerpres), nimeni nu ia în seamă savanții chinezi. În același timp britancii și americanii anunță aproximativ același lucru, iar dl. Cercel ne informează inainte de aflarea rezultatelor testelor că vom folosi vaccinul britanic.

„Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a adăugat Streinu-Cercel.

În acest context, eu unul răsuflu ușurat. Asta să fi fost miza noului coronavirus? Vaccinul care va mări pântecul nesățios al industriei farmaceutice? Totuși tare mă tem că nu. Mă tem ca nu cumva asta să fie ultima repetiție înaintea atacului final. Atacul biologic care să reducă într-adevăr populația la jumătate sau chiar mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *