Soros contra Soros?

Liviu Dragnea

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la politica românească, râd pur și simplu. După ridicola mazilire a liderului PSD Liviu Dragnea, puterea părea să aparțină USR-ului si liberalilor. Numai că nici liberalii și nici useriștii nu erau pregătiți. Forța evenimentelor i-a luat pe sus, impingându-i  în cazanul cu smoală al eternului nostru ridicol.

Nimeni nu avea interesul să dea jos guvernul PSD. De ce? Pentru că mai era doar un an până la alegeri, când opoziția ar fi putut câștiga si s-ar fi putut instala confortabil încă 4 ani. Nerăbdarea opoziției n-a fost nici ea … prea naturală. Împinși de la spate de către rețeaua de ONG-uri marca Soros, bezmeticii liberali au inițiat moțiunea de cenzură și au dat jos guvernul PSD.

Care guvern, nu avea vreun interes special să rămână în contextul politic actual, în care la Euro-parlamentare opoziția câștigă teren. Haituiți de DNA și tăvăliți bine în mass-media, dar și pe rețelele de socializare, PSD era în cădere liberă și probabil de-abia aștepta să iasă de la guvernare. 

Astfel, cu un picior în groapă și cumva în moarte clinică, PSD are șansa să-și revină până la alegeri. Fără îndoială că noul guvern va face greșeli mai mult sau mai puțin forțate. Greșeli grave care vor costa enorm populația. Pentru că știm cu toții ce măsuri se vor lua. Reducerea salariilor, tăierea pensiilor și în general oferirea de supra-facilități multinaționalelor.

Totuși, se ridică un semn de întrebare. Ce anume a greșit Barna de a căzut în dizgrație. Cercurile mediatice care l-au susținut până acum, nu numai că și-au luat mâna de pe el, dar îl execută mediatic. Să fi câștigat Nicușor Dan cursa pentru candidatura la Cotroceni? Chiar dacă ar fi așa, se știe că președinte a fost ales Johannis și că alegerile prezidențiale vor fi doar un simulacru pentru confirmarea acestuia ca președinte. Atunci ce importanță are cine vor fi contra-candidații? Se pare ca Dan Barna a comis-o grav în fața stăpânilor și mai avem de așteptat până vom înțelege cu ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *